De lasercutter: snijden met licht!

Veel bezoekers zijn vooral nieuwsgierig naar 3D printers maar uiteindelijk is de lasersnijder het meest gebruikte apparaat. Het is goedkoop en snel en met name voor beginners is het denken / ontwerpen in 3D nog te complex. Met een lasersnijder kun je 2D ontwerpen en in 3D bouwen.

Je kunt een hele range aan materialen snijden en/of graveren. Kijk hier voor een lijst met parameters.
Sommige materialen zoals perspex (acrylaat), leer, en textiel met kunststoffen erin stinken enorm. Daarvoor gebruiken we een duur koolstoffilter waarvoor een meerprijs noodzakelijk is.

BRM 90 - 125 (100 Watt)

Snelle laser met extreem groot oppervlakte. Zelfs hele platen van de bouwmarkt (244 x 122 cm) kunnen er dwars doorheen geduwd worden! Er zit ook een rotatieas bij zodat ronde voorwerpen zoals glazen, flessen en wedstrijdbekers gegraveerd kunnen worden.
Kan vlakke materialen uitsnijden en graveren, zoals karton, hout, perspex en rubber, maar geen metalen snijden. [Een vector-hairline wordt uitgesneden, bredere lijnen of afbeeldingen worden gerasterd, gegraveerd dus]

stuurprogramma: LaserCut 5.3

accepteert diverse filetypes, voorkeur is .dxf!

afmetingen maximaal 125 x 90 maar je kunt de plaat tijdens het proces doorduwen.
Perspex en hout 8 mm, MDF 6 (gebruik alleen onze MDF vanwege sommige lijmsoorten die niet toepasbaar zijn in een laser, vraag of het op voorraad is)
Voorwerpen kunnen standaard tot 30 cm dik zijn. Maar alleen de bovenkant wordt bewerkt tot de hierboven vermelde diepte.

materialen: diverse materialen mogelijk, zie bijlage

Mobiele Lasersnijder (35W)

Dit is een Chinese lasersnijder, degelijk, betaalbaar en mobiel. Wij gebruiken hem voor demonstraties bij scholen en events. Dankzij het LAOS project nu met open source software te bedienen, zowel van LAOS zelf (minder conversie problemen) als met Visicut (zeer gemakkelijke bediening).  Dit is de laser die we ook meenemen naar scholen, beurzen en festivals.

Snelheid: snijden tot 5 cm/s, graveren tot 120 cm/s

Afmetingen: 30 x 21cm, zeg maar A4

Voorwerpen kunnen tot 5 cm dik zijn, snijdt max. door 8 mm.

Resolutie

Materialen: zelfde als bij de grote lasersnijder maar dunner.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont