Full-body 3D-scan: print een kopie van jezelf of een geliefde!

Je kunt nu een (mini) kloon van jezelf (of een geliefde) laten maken bij het 3Dinnovationcenter in een lokaal boven het FabLab. Kennismaking met de mogelijkheden is gratis op de open inloop op dinsdagen.

  • 30,-E voor de 3D-scan (u krijgt de file mee op uw usb-stick en kunt deze zelf hergebruiken)
  • 19,-E voor een monokleur print
  • ?,-E voor een zilveren hangertje (prijs binnenkort bekend)
  • het scannen van 2 personen tegelijk, b.v. een bruidspaar, gaat nog niet goed helaas. Binnenkort hopen we een betere scan te hebben.
  • vraag altijd de actuele prijs, printprijzen kunnen iets goedkoper of duurder zijn, afhankelijk van het formaat beeldje en je postuur. Het kan ook zijn dat je slechts de torso of je hoofd geprint wilt hebben.
  • kleuren printen kan ook, offerte a.h.v. de stl-file die uit de scan komt. Reken op 50,-E tot 100,-E

Maak een afspraak, check of je nog naar de kapper moet, trek je leukste kleren aan en kom naar onze studio!

Na een korte uitleg ga je op een platform staan. Je wordt niet gedraaid, de 3D-scanner draait om je heen dus je wordt niet duizelig. Wel moet je echt goed stil staan wil het in 1x goed gaan. Het duurt slechts enkele minuten, de 3D-scanner neemt zeer veel opnames per rondje en moet dat op 3 hoogtes doen. In totaal krijgen we een video met zeer veel foto's, 15 opnames per seconde!

Daarna gaat de computer aan de slag om al die beelden met diepteverschil over elkaar heen te plakken, een beetje zoals je bij een panorama-foto doet maar dan met veel meer informatie (1 Gb!).

Als dat gelukt is hebben we een beeld van 120 Mb die als .vrml file naar de kleurenprinter gaat, of als .stl file naar de mono kleurenprinter. Met een beetje geluk is de print binnen 2 werkdagen klaar.

Let op: de scan levert een beeldje op waarmee de persoon duidelijk te herkennen is. In kleur nog beter door alle details die dan in verschillende kleuren te zien zijn. Het blijft echter minder gedetailleerd dan een foto!! De beeldjes in onze vitrine maken dit duidelijker. De een valt van zijn stoel van verbazing, de ander had meer detail verwacht of vinde de kleuren niet mooi. Bij elke beurs vergelijken we ons resultaat met de nieuwste apparatuur, de kwaliteit van scanners van 45.000,-E (en dito prijzen voor het scannen zelf) zijn nauwelijks beter. U krijgt dus bij ons een uitstekende prijs kwaliteit.

met alleen de torso levert meer detail in het hoofd op

tegen meerprijs award met extra object getekend en lasergegraveerd perspex voetje

 

ouder en kind                       echtpaar 

3Dprint van ongeboren kind m.b.v. echobeelden  
 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont