Kennismakingsessies voor het onderwijs

Alvorens afspraken te maken over workshops komen veel onderwijsinstellingen langs met docenten en managers voor een kennismaking met het concept FabLab.

Het zet uw school aan het denken over de maatschappij van de nabije toekomst, eventuele aanpassing van het curriculum en het inzetten van het FabLab bij vakken als CKV of Science.
Of het zelf aanschaffen van een 3D-printer (Emmacollege, Grotiuscollege etc) tot het volledig inrichten van een Science Lab zoals diverse scholen in Limburg al deden (Schondeln, Porta Mosana, UWC).

In minimaal 1,5u krijgt men een gevarieerd programma:

  • een presentatie van 30 minuten over het concept FabLab en de toepassing voor diverse doelgroepen, met focus op onderwijs
  • 30 min rondleiding FabLab, opgedeeld in minimaal 2 groepen: 3D-scannen, 3D-printen, lasersnijden, ontwerpen op de computer etc
  • discussie over wat dit betekent voor jouw beroepsgroep en over hoe onze lessen passen bij het curriculum / kerndoelen
  • desgewenst afsluiting met een borrel

Kosten?
In overleg wordt bepaald in hoeverre er afgeweken wordt van dit programma (extra voorbereiding) en wat er aan catering nodig is. Een uitgebreider programma waarbij u zelf aan de slag gaat is ideaal als teambuilding of bedrijfsuitje.

 

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont