Wat is een FabLab?

Fab Labs are a global network of people who want to cooperate in innovation and production. The machines that equip them are tools to make this happen. In the beginning, a Fab Lab was a place for rapid prototyping. But more and more, Fab Labs turn into community centers where people come with all sorts of questions, projects and desires.

Van personal computers naar personal fabrication
Met een FabLab maken we dezelfde revolutie mee als decennia terug met personal computers. Toen was het de overgang van peperdure mainframes naar betaalbare computers voor thuis. Nu is het de overgang van miljoenen kostende 3D printers naar betaalbare 3D printers voor het MKB en zelfs voor thuis! Dat geeft enorme mogelijkheden voor innovatieve bedrijven en personen, essentieel om te kunnen overleven in de wereldwijde concurrentiestrijd.

Een FabLab is een kenniscentrum, ontmoetingsplek en een digitale ontwerp- en productiewerkplaats die fungeert als ontwikkelpartner voor de industrie, als leeromgeving voor het onderwijs, als laboratorium voor de kunsten, als incubator voor technostarters en ontwerpers en als openbare werkplaats (model FabLab) voor ambachtslieden en modelbouwers.

In een FabLab komen niet alleen verschillende disciplines bij elkaar maar ben je ook onderdeel van een wereldwijd netwerk van ruim 360 FabLabs. Dat betekent dat je makkelijker kennis krijgt van technische ontwikkelingen elders hetgeen de innovatie hier enorm versnelt.

In Nederland zijn er ruim 35 FabLabs, kijk op de site van FabLab Benelux.

Voor actuele info kijk op de internationale website.

Creative Commons Licentie
Deze website is gelicenseerd onder een Creative Commons 3.0 Licentie | Design by Dumont